Redaktionen

Kommunikation

För att en förening skall fungera är informationsflödet viktigt. Vi inom Stenungsunds Sportfiskeklubb har därför samlat redaktionen för vår tidning, hemsidan och externa kontakter i en sektion där vi kan få ut viktig information snabbt.

Som extra hjälp har sektionen föreningens ordförande, vice ordförande och kassör eftersom många medlemmar och utomstående vänder sig till dessa med frågor. Många gånger kan det vara så enkelt som att ett möte skall läggas in i kalendern. En annan gång vill föreningen lägga upp strategier för hur den skall kunna utnyttja olika kommunikationskanaler på bästa sätt. Det viktiga är att föreningen kommunicerar snabbt internt så att alla medlemmar och externa kontakter får rätt information vid rätt tillfälle.

Klubbens RSS-flöde på Flipboard.

Klubbens RSS-flöde på Flipboard.

Tidningen Vaket

Föreningen har en tidning som heter Vaket och den kommer numera ut med ett nummer per år. Tidningen trycks som vilken annan månadstidning som helst och distribueras fritt till föreningens medlemmar. Naturligtvis finns även tidningen tillgänglig här på vår webbplats som en pdf-fil för alla som vill läsa.

Förutom klubbinformation innehåller tidningen reportage och artiklar kring ämnet sportfiske eller fiske i stort. Projektet 8-fjordar har de senaste åren fått ganska mycket plats i tidningen eftersom det är en av de viktigare frågorna och vårt närliggande hav det handlar om. Artiklar om fiske, fisketeknik, drag och flugbindning är återkommande ämnen i tidningen. Tidningen trycks i en upplaga om 300-350 exemplar med omslag i fyrfärg och inlaga i svart-vitt. Ett normalt nummer är 28 sidor.

Här ses hemsidan på en surfplatta med ett eget utseende.

Här ses hemsidan på en surfplatta med ett eget utseende.

www.ssfk.info

Det är på hemsidan man hittar vår kalender och annan löpande information under året. Vi arbetar idag med en plattform som gör det möjligt att läsa hemsidan på smartphones, surfplattor och de flesta webbläsare. För att innehållet på hemsidan (och i tidningen Vaket) skall bli så omfattande och omväxlande som möjligt behöver vi kontinuerligt material från våra medlemmar. Har du en rolig historia att berätta kring sportfiske, några fina bilder eller ett flugmönster du tycker att alla borde ha i sina askar är du mer än välkommen att bidra med dessa.

Vi arbetar för tillfället på en del nyheter som kommer att presenteras under vintern och vår målsättning är att det skall bli lättare för dig som medlem att vara just medlem i SSFK. Kom tillbaka till hemsidan med jämna mellanrum så lovar vi att uppdatera den med färsk information. Använder du dig av RRS-läsare går det ju fint att länka vår sida genom att klicka på RSS-ikonen uppe till höger på denna sida.

Övrig kommunikation

Förutom vår tidning och hemsidan använder vi oss av mail-listor, Facebook och pappersutskick med posten. Vi vill mycket gärna ha din aktuella e-postadress och det går bra att ange den direkt här på webbplatsen under medlemssidorna.

Kontaktpersoner

Frågor rörande Vaket och externa kontakter sköter Gösta Bring.

Frågor rörande hemsidan sköts av Mikael Fjällborg.

Skicka e-post till Gösta Bring >>