Kläckrännan vid Gårdsjön

Kläckrännan vid Gårdsjön under takbygget hösten 2011.

Inledning

Stenungsunds Sportfiskeklubb har en kläckränna vid Gårdsjöstugan som vi har renoverat i olika omgångar då den tidigare varit ganska förfallen. Förutom de mest grundläggande tilltagen som att exempelvis säkerställa vattenföring i rännan har vi renoverat den i omgångar. Ett jättearbete med att gjuta om och staga upp väggarna i rännan gjordes för några år sedan. Hösten 2011 byggde vi ett tak över rännan. Taket skyddar mot väder och smuts samtidigt som det gör våra yngel lite mer svårtillgängliga för nyfikna besökare. Samtidigt som taket byggdes satte vi också in belysning vilket underlättar arbetet eftersom vi nu inte längre är beroende av dagsljus på vintern när vi skall arbeta i och kring rännan.

Bidra gärna med material

Sidan kommer att fyllas på med fler bilder allt eftersom de kommer in till redaktionen. Har du bilder hemma från tidigare arbeten tar vi mer än gärna emot dessa så att vi kan dokumentera det arbete vi har utfört ordentligt. Kontakta Mikael Båth på 076-030 6873 eller mikael.bath at ixnix.co.uk om du har material att bidra med eller skicka helt enkelt in dem direkt här på hemsidan.
Skicka in bilder >> Titta på bilder från takbygget >>

Förberedelse inför avelsfisket 2012-11-03

Säkerställning av vattenföring så att vi som ett minimum har 10 liter i timman under vintern. Planering för isolering av slangarna för vattentillförsel så att de inte fryser till vintern. Kläcklådor och annan utrustning inför avelsfisket är kontrollerade så nu är vi färdiga och väl förberedda inför nästa helgs avelsfiske.

Städning av rännan 2012-10-24

Sarita skickade över lite bilder från onsdagskvällens arbete med att förbereda kläckrännan inför årets avelsfiske. Det samlas på en hel del skräp så det är ett riktigt ”skitgöra” men samtidigt av högsta prioritet för att vårt avelsfiske skall lyckas. Tack förbilderna säger Micke som satt hemma i värmen och gosade.

Här ses gänget (minus fotograf) som var med och slet i rännan.

Samtal om avelsfiske mitt i rännan.

Sarita har fått äran att skrubba lite på lådorna.

Arbete med att göra rent själva rännan har precis startat.

2 kommentarer till Kläckrännan

  1. Mikael Båth skriver:

    Oj, oj, oj. Här fanns en fin sida för några timmar sedan. Måste nog prata med den där IT-killen, sicken klant han är.

Kommentera