Krokvatten 2014

Fångstrapportering

Från och med 2012 sker all fångstrapportering för Krokvatten elektroniskt här på hemsidan. Det finns inte längre någon rapportlåda vid sjön. Rapportera här på hemsidan även om du inte har fått någon fisk så att vi kan göra en uppskattning av hur många fisketillfällen det är i sjön varje år.

Sjön

Här har vi öring som vi själva odlat upp från en närbelägen bäck och vi kallar denna öringstam för Korsvattenöring. Omgiven av orörd natur någon kilometer från närmsta väg har sjön en verklig vildmarkskaraktär. Tänk på att ta med dig ved upp eftersom skogen är känslig och snabbt töms på brännbart material om du går och plockar i skogen. Du får under inga omständigheter såga ner levande träd, det är allemansrätten som gäller och skogen måste vi skydda för att kunna räkna med att få förlänga vårt arrende i framtiden.

Båtar

Klubben har en grön forsbåt i sjön och den skall dras upp på båtrampen efter fiskets slut. Torka ur båten innan och efter det att du fiskar så håller vi den ren och fri från alger.

Fiskvård

Utsättning av småöringar sker varje år från vårt egna avelsfiske och den senaste utsättningen skedde påsken 2012 då ungefär 2000 stycken Korsvattenöringar sattes ut. Nästa utsättning är planerad till våren 2013.

Vägbeskrivning

Parkera nere vid ”Sjöbacken” Ålevattnet, det finns gott om plats att ställa bilen vid vägkanten. Grusvägen upp mot stugorna är privat väg och får ej användas för biltrafik. Stigen upp till sjön är numera snittslad orange med plastband (dessa försvinner av någon anledning ibland så lita inte blint på snittslingen). Ledens markering börjar strax efter det sista fritidshuset och vi hoppas att detta skall hjälpa de som inte har varit vid vattnet tidigare.

Karta

Klicka på de olika markeringarna i kartan här ovan för mer information.

GPS

Ladda hem en GPX-fil om du vill föra över vägbeskrivningen till din GPS eller SmartPhone. Vill du använda denna rutt i ett eget kartprogram så kan du ladda hem en KML-fil istället.

Krokvatten GPX >> Krokvatten KML >> Gå till vår kartsida >>

(Högerklicka på knapparna ovan och välj ”Spara som…” om du vill spara ner filerna till din dator.)

3 kommentarer till Krokvatten

  1. Thomas kettunen skriver:

    En mycket mysigt sjö att tillbringa en dag vid. Men jag har inte sett mer än en båt vid sjön. Finns det verkligen två? Thomas kettunen.

Kommentera