Lysevatten 2014

Fångstrapportering

Från och med 2012 sker fångstrapporteringen för Lysevatten antingen elektroniskt här på hemsidan eller i rapportlådorna vid sjön. Rapportera här på hemsidan även om du inte har fått någon fisk så att vi kan göra en uppskattning av hur många fisketillfällen det är i sjön varje år.

Sjön

Vägbommen vid Rödvattnet skall hållas stängd: öppna bommen, kör fram och stäng sedan bommen igen. På både in och utvägen.

Se panoramabilder >>

Lysevatten har vårdats av SSFK sedan 1988 och måste idag anses som en av de bästa sjöarna i västra Sverige. Sjön är 40 hektar stor och omkring 20 meter som djupast. I sjöns norra del finns en badplats som erbjuder bra vadningmöjligheter när det inte är badsäsong och alla medlemmar skall visa hänsyn mot badgästerna. Det går att fiska från stranden men det är ganska jobbigt att ta sig fram runt sjön då det bara finns stigar på delar av sjöns östra sida.

Vi har ett vindskydd, många eldstäder och övernattningsmöjligheter kring sjön. Se bara till att ta med dig ved eller använda den vi placerat ut vid vindskyddet. Det är allemansrätten som gäller och ingen levande skog får på något villkor avverkas.

Lysevatten är förhållandevis näringrik, för att vara en skogssjö på västkusten, vilket ger våra öring- och regnbågsyngel goda möjligheter att växa upp till riktigt fin fisk. Snittvikten på öringen i Lysevatten ligger på ungefär 1,2 kg.

Båtar

Klubben har 4 båtar i sjön och samtliga ligger vid båtplatsen. Städa båten, förtöj på ett riktigt sätt och se till att låset sitter som det skall när du har fiskat färdigt.

Fiskvård

Våren 2012 blev det ingen utsättning i sjön eftersom vi fick ett svårt svampangrepp i vår kläckanläggning varpå merparten av våra yngel avled. Detta är tråkigt med tanke på vårt kommande fiske och allt arbete som har lagts ner av fiskvårdsgruppen men vi tar nya tag till hösten och hoppas istället på en riktigt bra utsättning våren 2013.

Stödutsättning av vuxen regnbåge görs inte sedan 2007 då beståndet av fisk redan är stort i sjön. Regnbågsyngel har satts ut våren 2009, 2010 och 2011 och de är kring 30-35 cm på våren året efter utsättning och riktigt fin matfisk framåt hösten. Låt gärna dessa regnbågar växa till 40-45 cm innan du lägger dem i stekpannan.

Vägbeskrivning, badplatsen

När man kommer från Ucklumshållet ligger avfarten till badplatsen vid en stolpe märkt ”Sveaskog” precis efter det att man har passerat det sista röda huset som ligger vid sjön på höger sida om vägen. Parkera på parkeringen och gå ner till badplatsen. Inga medlemmar kör bil ända ner till sjön.

Vägbeskrivning, båtplatsen

Skall du till båtplatsen fortsätter du ett hundratal meter på stora vägen och svänger sedan av ner mot Hästevattnet.

När du kommer fram till parkeringen vid Rödvattnet svänger du höger in på grusvägen, som tar dig ända fram till vår parkering vid Lysevatten, där det finns en skylt om Bohusleden.

Vid Rödvattnet finns det en bom över vägen som skall vara stängd både när du kommer fram till den och när du kör därifrån: öppna, kör fram och stäng vägbommen.

Titta på en karta för det finns inga mer skyltar. Väl framme ställer du bilen så att du inte blockerar vägen eller andra bilar. Det är totalt förbjudet att köra ner för den branta backen till båtplatsen.

Karta

Klicka på de olika markeringarna i kartan här ovan för mer information.

GPS

Ladda hem en GPX-fil om du vill föra över vägbeskrivningen till din GPS eller SmartPhone. Vill du använda denna rutt i ett eget kartprogram så kan du ladda hem en KML-fil istället.

Lysevatten GPX >> Lysevatten KML >>

(Högerklicka på knapparna ovan och välj ”Spara som…” om du vill spara ner filerna till din dator.)

2 kommentarer till Lysevatten

  1. Alexander Alger skriver:

    Hej jag har glömt min gröna flugask antingen i den gula båten eller om den har ramlat ut uppe vid bilarna om någon har sett den så skulle ja vara tacksam om jag fick tillbaka den m.v.h Alexander Alger 0727365428

Kommentera