Snarsjön 2014

Fångstrapportering

Från och med 2012 sker all fångstrapportering för Snarsjön elektroniskt här på hemsidan. Rapportera här på hemsidan även om du inte har fått någon fisk så att vi kan göra en uppskattning av hur många fisketillfällen det är i sjön varje år.

Sjön

Strax sydost om Lysevatten ligger en liten skogstjärn som heter Snarsjön. Sjön är en typisk liten västkusttjärn: näringsfattig, starkt humusfärgad, gungfly till strandkanter och rätt ointressant i största allmänhet om man inte gillar smygfiske. Från Snarsjön löper en bäck ner till Lysevatten som periodvis håller en nivå som gör det möjligt för vår fisk att vandra upp i sjön. Ger du en öring möjlighet att vandra så gör den också det. Detta har resulterat i att det faktiskt finns en betydande mängd av våra dyrbara vänner i tjärnen.

Fiskvård

Med jämna mellanrum nätfiskar föreningen sjön och bär ner fångsten till Lysevatten för tillväxt. Lekområdet där bäcken rinner ut i Lysevatten håller så smått på att restaureras för att ge öringen en chans till naturlig lek. Ett försök gjordes 2001 med en enkel trappa som fungerade ganska bra. Fiskvårdsgruppen har därför bestämt sig för att göra en ny lite mer permanent konstruktion på platsen.

Vägbeskrivning

Lättast tar man en båt i Lysevatten och ror över sjön till inloppsbäcken från Snarsjön. Lägg inte till med båtarna direkt i anslutning till lekområdet utan lite mer till höger om bäckens utflöde. Det går en dåligt markerad stig längs med bäckens västra sida upp till Snarsjön (höger sida sett från Lysevatten). Det går inte att gå fel. Ett alternativ är att parkera uppe vid vägen och gå ner genom skogen.

Karta

Klicka på de olika markeringarna i kartan här ovan för mer information.

GPS

Ladda hem en GPX-fil om du vill föra över vägbeskrivningen till din GPS eller SmartPhone. Vill du använda denna rutt i ett eget kartprogram så kan du ladda hem en KML-fil istället.

Snarsjön GPX >> KML >> Google Maps >> Gå till vår kartsida >>

(Högerklicka på knapparna ovan och välj ”Spara som…” om du vill spara ner filerna till din dator.)

Kommentera